Politika kolačića


Ova politika kolačića objašnjava šta su to kolačići i kako ih koristimo.
Trebali biste pročitati ovu politiku da biste razumeli koju vrstu kolačića koristimo, koje podatke prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije dalje koriste.
Za dodatne informacije o tome kako koristimo, čuvamo i obezbeđujemo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku Privatnosti.
Ova Politika vam takođe otkriva koja su vaša prava u vezi sa ličnim podacima koje nam dajete.
Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Politici kolačića, kontaktirajte nas na email adresu: satelliteimpact@gmail.com

Šta su to „kolačići“?


Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje veb sajtovi postavljaju na računare posetilaca kako bi sačuvali različite informacije, obično specifične za samog posetioca ili za uređaj koji koristite za pregled veb sajta.
Kolačići su vrlo korisni, jer omogućavaju modernim veb sajtovima da rade upravo onako kako korisnici i očekuju – sa većim nivoom personalizacije i bogatijim interaktivnim funkcionalnostima. Skoro svi veb sajtovi koriste kolačiće na jedan ili drugi način, prilikom čega svaka veb stranica koju posetite upisuje kolačiće na vaš računar ili ih ponovo učitava sa njega.
Kolačići omogućavaju da vaše iskustvo pregledavanja naše veb stranice bude najbolje moguće jer „pamte“ vaše preferencije tako da ne morate stalno iznova da unosite iste detalje.
Na primer, kolačići vam omogućavaju da se prijavite na jednoj veb stranici, pa ukoliko i pređete na neku drugu veb stranicu vi ćete ostati prijavljeni i sve vaše postavke za prikazivanje stranice će vam biti zapamćene sledeći put kada se na nju vratite.
Postoje različite vrste kolačića. Neki kolačići dolaze direktno sa naše veb stranice, dok drugi dolaze od trećih strana (naših partnera) koji postavljaju kolačiće na našu veb stranicu.
Različiti kolačići se mogu čuvati tokom različitog vremenskog perioda u vašem veb pretraživaču odnosno uređaju.
Kolačići za sesiju se brišu sa računara ili uređaja kada zatvorite svoj veb pretraživač. Trajni kolačići ostaće pohranjeni na vašem računaru ili uređaju dok ne budu izbrisani ili dok im ne istekne rok trajanja.

Koje vrste kolačića koristimo?


1. Statistika Ovi kolačići nam govore o tome kako koristite naš veb sajt i pomažu nam da poboljšamo i sam veb sajt, kao i vaš korisničko iskustvo.
Na primer, ovi kolačići broje posetioce našeg veb sajta i vide kako se posetioci kreću naokolo kada ga koriste.
To nam pomaže da poboljšamo način na koji naša veb lokacija funkcioniše, na primer, osiguravajući da korisnici lako pronađu ono što traže.

2. Marketing Ovi kolačići (koji se nazivaju i reklamni kolačići) koriste se za isporučivanje oglašenog sadržaja koji je relevantan za vas i mogu se koristiti za praćenje efikasnosti naših reklamnih kampanja na veb sajtu.
Ove kolačiće stavljaju na našu veb lokaciju naši partneri pružaoci određenih marketinških usluga i oni mogu upamtiti vašu aktivnost veb pretraživanja na našem veb sajtu i te informacije se mogu koristiti za bolje razumevanje vas i vaših potreba, na primer – demografija (odakle dolazite na naš veb sajt), starost itd.
Samo anonimne informacije se zadržavaju i koriste na ovaj način i samo sa ciljem da se vama pruži sadržaj koji je najviše relevantan za vas.